Film

Filmski kostimi u zadnji tren: Budite pobjednici za ovaj Halloween

Foto: BreakingBadDjeca/www.babble.com
Vrijeme čitanja: 4 minute
baxtervillage.com
baxtervillage.com

Većina ljudi, uključujući moju malenkost, prodaje gustu maglu kad kaže da se ne voli maskirati. Često se radi o tome da jednostavno nemamo dovoljno dobru ideju, a poražavajuće nam je pojavljivati se još jednu godinu kao vrag ili vještica. Još češće je slučaj da imamo vrhunsku ideju ali premalo novca ili vremena da je provedemo u djelo. Ponekad je slučaj da ste zgroženi tim odvratnim američkim običajem koji nam se nameće, ali pitam se onda, što uopće čitate ovaj članak?

Za sve one koji pored drugih američkih poklona poput brze hrane ili atomske bombe ipak ne vide toliko zlo u činjenici da čak dva puta u godini možemo pustiti mašti na volju, donosimo prijedloge za kreiranje zanimljivih last-minute kostima za Halloween posvećenih, naravno, filmu.

Foto:www.facebook.com/AClockworkOrangeFilm
Foto:www.facebook.com/AClockworkOrangeFilm

Sjećam se jednih maškara kada su četvorica prijatelja bili apsolutni hit, baš poput Kubrickovog filma. Maska Paklene naranče možda je u međuvremenu postala isfurana, ali meni osobno je i dalje jedna od najdražih. Iako je mogu nositi i cure, Alexa će najbolje  “skinuti” neki hrabri momak. Crne čizme i šešir, bijela košulja i hlače, i naravno štitnik, i spremni ste za ulogu jednog od omiljenijih luđaka.

Foto: screenshot/TheBigLebowski
Foto: screenshot/TheBigLebowski

Za sve koji su na prijedlog poviše složili ovaj “mojnemebatije” izraz lica, imam idealnu masku. Apsolutna pobjeda za zadnji tren, pomalo hipsterizirana obzirom da će samo pravi fanovi prepoznati, pa stoga idealna za one koji teže takvom efektu. Dakle, ako ste mrvicu sramežljivi za paradiranje u uskim bijelim hlačama, pogotovo ako volite reći da pivi više, zgrabite tu majicu u kojoj spavate,a frend jedan ribički prsluk iz djedovog ormara i ono, opušteno.

Foto: BreakingBadDjeca/Instagram
Foto: www.instagram.com

Možda socijalna služba ne bi odobravala, ali ja sam oduševljena! Za sve mlade roditelje koji znaju da će biti preočito ako se se sami pojave kao Jesse i Walter, i naprave genijalan twist tako prikladan za ovu Breaking Bad masku, i dovedu na tulum mini Jesseija i mini Waltera.

Za sve koji vole postapokaliptične treš serije i imaju mirnu ruku i nešto više za potrošiti. Jer što je Halloween bez zombija?

Foto: www.facebook.com
Foto: www.facebook.com

Vjerojatno postoji nekakav zakon da kad spomeneš postapokaliptični treš, slika ove ekipe se stvori u glavi. Amber i Lex djeluju sasvim izvedivi, a sve skupa djelovat će originalno!


Ideja za sve cure koje naginju mračnijoj strani i voljne su se nešto više potruditi. Većinu potrebne šminke  već imate, ako zanemarite marku. Uz malo više improvizacije i rogovi se mogu napraviti od gipsa i boje ili iskoristite ostatke od famoznog vraga. Ako uspijete jasno će se iščitavati moto à la Rihanna – Good fairy gone bad.

Foto:TheShining/screenshot
Foto:TheShining/screenshot

Uz malo bijelog kartona koji ćete nekako pričvrstiti uz lice da djeluje kao da glavom provirujete te bez šminke i za nula kuna utjelovit ćete genijalnu scenu iz genijalnog filma The Shining. Uz luđački izraz lica, kariranu košulju, sjekiru u ruci i povremeni povik Here’s Johnny!, malo tko neće shvatiti tko ste.

Foto: www.facebook.com/CastAwayMovie
Foto: www.facebook.com/CastAwayMovie

Zaštićena prava jedne fotografije mi brane da vam pokažem kako stil, pa i onaj za Halloween, nije u parama. Ona je Wilson (lopta), on Tom Hanks s FedEx kutijom u ruci. Ako to nije romantika, ja ne znam što je.

Došli smo lagano do kraja. S tim da kraja nema, jer ova lista samo vas je trebala potaknuti na kreativnost. Ona je i primjer kako realizacija usklađena s dobrom idejom uvijek daje odlične rezultate. Ekipa koja potroši gomilu novaca na kostim kupljen preko interneta mašila je ceo fudbal: Poanta Haloweena i maskiranja općenito je nabacati na sebe jeftine asocijacije na original koji svi mogu i vole prepoznati.

Be social

Komentari