Istaknuto
03.03.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute Još jedna nova glazba pruža priliku za glasanje za singl tjedna a borba se vodi između osam novih singlova. Tu su i strane preporuke za slušanje.

02.03.2021.

Vrijeme čitanja: 6 minute Upoznajte Čisteće medvjediće koji se brinu o očuvanju naših šuma te svojim radom ukazuju na problem onečišćenja okoliša. Čisto, čisto - ti je njihov moto.

Film

Subota na ZFF-u: Dan LUX filma i ceremonija zatvaranja uz film “Žaba”

18.11.2017. Filmska redakcijaFoto: www.zff.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Druga subota 15. Zagreb Film Festivala nastavlja prema redovnom rasporedu sve do 20 sati kada je zakazana svečana dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja uz projekciju filma Žaba.

U 16h u kinu Europa reprizno se prikazuje Muškarci ne plaču, film Alena Drljevića koji je rasplakao Sarajevo i ispunio dvoranu kina Europa. U MSU reprizni program počinje s filmom Ivan  Janeza Burgera u 18:30, a u 21 s novim filmom Philippea Garella Ljubavnik za jedan dan. U Tuškancu od 12 sati kreću reprize Kockica koje se nastavljaju u 14 sati.

Program u Tuškancu nastavlja se s filmovima iz programa Dan Lux filma. U 17 sati na repertoaru je Laponska krv Amande Kernell za koji je ove godine, prije nekoliko dana, i osvojila nagradu LUX Europskog parlamenta, zatim u 19:30 projekcijom nagrađivanog filma Vestern Valeske Grisebach i završava se u 22 projekcijom odličnog filma 120 otkucaja u minuti Robina Campilla, ovogodišnjeg francuskog kandidata za nagradu Oscar. Emotivni ntervju sa scenaristom filma Philippeom Mangeotom i glumceom Antoineom Reinhartzom pročitajte ovdje.

Program Industrija završava s masterclassom Petera Kerekesa pod nazivom DokuMENTALni filmovi s početkom u 16 sati u dvorani F22.

Za  20 sati zakazana je ceremonija dodjele nagrada i zatvaranje festivala nakon kojeg će uslijediti projekcija filma Žaba (izvan konkurencije). Ovom projekcijom ZFF se na neki način vraća svojim počecima. Naime, riječ je o filmu koji je prvi film snimljen nakon sudjelovanja na radionici ZFF-a Moj prvi scenarij u sklopu programa Industrija. Žaba je ekranizacija kultne kazališne drame hrvatskog pisca i dramaturga Dubravka Mihanovića i debitantsko ostvarenje redatelja Elmira Jukića koje je ovo ljeto na Sarajevo Film Festivalu osvojilo Nagradu publike s iznimno visokom ocjenom.

(Visited 139 times, 1 visits today)

Komentari