Istaknuto
15.07.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nova glazba ove srijede donosi sedam domaćih i regionalnih kandidata za singl tjedna te neke nove i stare strane preporuke za slušanje.

09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

Glazba

Ziher playlista vol. XXXI: Dobrodošao natrag Morrissey

12.12.2014. Zrinka KunićVrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/Morrissey

Foto: facebook.com/Morrissey

Osam smo godina čekali i konačno dočekali. Bivši frontmen The Smithsa, pjesnik, kantautor, borac za prava životinja Steven Patrick Morrissey vraća se u Zagreb nakon punih osam godina. U životu se borio mnogo puta – za prava homoseksualaca, za prava životinja, a sada se bori protiv raka. Ipak, to ga ne zaustavlja. Jednom je prilikom rekao da odbija konvencionalne načine liječenja i da neće prestati nastupati – ako treba umrijet će na pozornici. Nadamo se da se to ipak neće dogoditi. Turneju “The World Peace Is None of Your Business”, kojom promovira istoimeni aktualni album izdan ovoga ljeta, nekoliko je puta prekidao i nastavljao, što zbog zdravstvenih, što zbog logističkih razloga, a koliko mu je Zagreb drag pokazuje i odluka da u glavnom gradu Lijepe Naše provede dan više te je pomaknuo koncert za dan kasnije. Zagrebački će velesajam večeras drugi puta uživati u glazbenoj virtuoznosti i melankoliji ovog britanskog velikana, a mi smo za vas pripremili playlistu za zagrijavanje.

Na listi su se našle pjesme koje čine posljednjih desetak setlista s ovog europskog dijela turneje. Većinom su to pjesme s novoga albuma, ali našlo se tu i nekoliko hitova za prave obožavatelje lika i djela kako Moza, tako i The Smithsa. Nadamo se da će nas Morrissey ipak iznenaditi s nekom koju ove godine nije izvodio, no ne sumnjamo da ćemo večeras svi uživati u nastupu ove glazbene legende.

(Visited 141 times, 1 visits today)

Komentari