Istaknuto
22.05.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ovog tjedna nudi izbor domaćih i regionalnih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

21.05.2019.

Vrijeme čitanja: 10 minute Da je nostalgija najdraža hrana Hollywooda već je odavno jasno, a još jedna potvrda toga nove su verzije davno zaboravljenih i preboljenih serija.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 16/25

16.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ho ho ho prijatelji kulture,

još nas manje od deset dana dijeli od Božića. Vjerujem da svi već užurbano kupujete poklone sebi dragim ljudima, a na iza današnjeg prozorčića možda imam poklon baš za vas. Na današnje paketiće mašnice su vezali Universal Music i Kazalište Gavella. Pa krenimo redom!

1. Universal Music poklanja vam dva CD izdanja – najnoviji studijski uradak Lady Gage “Joanne” i posljednji objavljeni album Gwen Stefani “This is What The Truth Feels Like”. Ove dvije dobro poznate dame na sceni su već godinama, a oba izdanja dobila su zaslužene pozitivne kritike. Jeste li ih već preslušali? Imate li favorita među pjesmama? Jedan sretnik/ca na kućnu će adresu dobiti oba albuma. Upute kako do poklona pronađi na Ziherovom Instagramu.

2. “Umišljeni bolesnik“, komedija-balet u tri čina, posljednje je djelo velikog komediografa Molierea. Ova bespoštedna satira na temu liječnika i medicine od rujna 2015. godine živi na daskama kazališta Gavella u režiji Krešimira Dolenčića, a u siječnju će proslaviti jubilarnu 50. izvedbu. Glumačku predstavu kao naslovni lik predvodi Enes Vejzović, a tu su i Barbara Nola, Anja Šovagović Despot, Anja Đurinović i brojni drugi. Na izvedbu u ponedjeljak, 19. prosinca vodim jednog sretnika/cu i njegovu/njezinu pratnju, a do ulaznica dolazite tako da na Ziherovom Facebooku u komentaru ispod današnjeg prozorčića napišete koja je Gavellina predstava po vašem mišljenju bila najbolja ove godine.

Dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku, a broj neotvorenih prozorčića smanjujemo već sutra u 9!

Kultura je super!

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 209 times, 1 visits today)

Komentari