Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Izvedbene umjetnosti

Dani mladih dramskih umjetnika ovog vikenda u atriju Gavelle

30.03.2016. Tim HrvaćaninFoto: Press Edit: Ziher.hr

Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem Gavella od 31. ožujka do 2. travnja u atriju tog kazališta organizira 2. dane mladih dramskih umjetnika. Dani su koncipirani kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa stručnoj i široj javnosti, kroz različite sadržaje.

Oslanjajući se na uspješnu trodnevnu manifestaciju koja se održala prošloga svibnja, ovogodišnji Dani u atrij Gavelle donose raznovrstan prognam na koji je ulaz slobodan. U četvrtak, 31. ožujka u 17 sati manifestaciju otvara izložba „Od skice do kostima“ Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj u sklopu koje će ove dvije mlade kostimografkinje prikazati proces nastanka kostima od grube skice, preko tehničkih skica do finalne realizacije kostima u predstavi.

Nakon otvaranja izložbe, u 17:30 slijedi predavanje o ambijentalnom kazalištu profesora i redatelja Ivice Kunčevića, koji je svoja razmatranja objavio i u knjizi „Ambijentalnost na Dubrovačku“. U spomenu 400. godišnjice smrti Williama Shakespeare četvrtak završava s večeri poezije na kojoj će, uz poeziju po vlastitom izboru, mladi glumci govoriti i Shakespeareove stihove.

Foto: Andjela Vidić

Foto: Andjela Vidić

Centralno događanje ovogodišnjih Dana mladih dramskih umjetnika bit će „Tespijada“, omnibus pet desetominutnih predstava koje će se izvesti u petak, 1. travnja u 17 sati. Desetominutne predstave na temu međuljudskih odnosa i tolerancije napisali su mladi dramski pisci Kristina Gavran, Espi Tomčić, Mateja Posedi, Filip Jurjević i Valentina Galijanović, a na scenu su ih postavili redatelji Frana Marija Vranković, Lovro Krsnik, Iva Srnec, Tena Orečić Tonković i Paolo Tišljarić.

Burza mladih, na kojoj će se prigodnim programom predstaviti članovi Ogranka mladih HDDU-a, kao i okrugli stol „Audicije i  kastinzi“ na kojem će sudjelovati Suzana Zubčić iz Val produkcije, Nina Barič i Martina Subašić s Nove TV i redateljica Čejen Černić, održat će se u subotu, 2. travnja u 10 sati. U subotu će se održati i natjecateljski kazališni kviz pod vodstvom Šiška Horvata Majcana, a Dane Ogranka mladih zatvorit će večernje druženje u atriju Gavelle uz  koncert Filipa Šovagovića i gostiju.

Ogranak mladih HDDU-a čini 65 glumaca, kazališnih redatelja, dramskih pisaca, producenata i oblikovatelja svjetla do 35 godina starosti. Ogranak nastoji okupiti mlade dramske umjetnike te im pružiti platformu za upoznavanje, razmjenu iskustava i informacija s ciljem poticanja suradnje i zajedničkog djelovanja mladih dramskih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni i šire.

Foto: Press

Foto: Press

(Visited 97 times, 1 visits today)

Komentari