Istaknuto
11.05.2018.

Cinkuši su jedno od najorginalnijih, najunikatnijih i najkreativnijih hrvatskih glazbenih imena. Iza njih su četiri studijska i jedan live album, a 20 godina karijere proslavit će velikim koncertom 11. svibnja u Tvornici kulture.

08.05.2018.

Sven Popović razgovarao je s Lucijom Butković povodom objavljivanja svoje druge knjige i prvog romana "Uvjerljivo drugi" (Fraktura, 2018.). U intervjuu su dotaknute njegove glavne preokupacije – generacijske i individualne egzistencijalne strepnje, književnost, glazba i snoviti gradski pejzaž.

Film

Dog-friendly Fantastic oduševio: Večeras Miyazaki i Pobješnjeli Max

30.06.2014. Lucija Curavić

 

Foto: FantasticZagreb

Foto: FantasticZagreb

Prvi vikend 4. Fantastic Zagreb film festivala protekao je, pogodili ste, fantastično. Posjetiteljima se svidio nagrađivani film Nimfa, a redatelju ovog fantastičnog trilea Milanu Todoroviću svidjela se cjelokupna atmosfera: „Oduševljen sam festivalom, atmosferom i prostorom gde se prikazuju filmovi. Ljetno kino Tuškanac je idealna lokacija za ovakav tip festivala. Uživao sam u projekciji mog filma okružen zagrebačkom publikom. Nadam se da cu doći ponovo vrlo brzo.“ Oni kojima možda priča o nemilosrdnoj sireni nije bila dovoljna, imali su priliku uživati u klasiku Waltera Hilla The Warriors (Ratnici podzemlja) iz 1979 godine – za vrijeme kojeg je publika u glas pjevala sad već kultno zazivanje ‘Warrioooors come out to plaayayay’. Gledali su posjetitelji triler Chimeres s radnjom smještenom u tajnovitoj Rumunjskoj, argentinski suspens Duboki san o ubojici koji i sam postaje lovina  te avanturističko-fantastični klasik Davida Lyncha Dina iz 1984. Večeri fantastike i trilera ublažila je američka crna komedija Niske strasti s kojom se i završila nedjelja navečer.

U večerašnjem programu očekuje nas uzbudljivi kineski film o ljutom rudaru koji se pobuni protiv korumpiranih seoskih vođa – Dodir grijeha u 19h u CineStaru Zagreb te višestruko nagrađivani posljednji film japanskog genija animiranih filmova, Hayao Miyazakia Vjetar se diže na ljetnoj pozornici Tuškanac u 21:30. Za kraj uzbudljive večeri u sklopu programa klasika Sretan rođendan! koji ove godine obilježava velike obljetnice nekoliko vrhunskih filmova, očekuje nas popularni avanturistički akcijski triler Pobješnjeli Max Georgea Millera iz 1979. godine. Svi oni koji slave rođendan na dan prikazivanja filma koji nas očekuje u 23.30 sati na ljetnoj pozornici kina Tuškanac imaju pravo na besplatan ulaz uz predočenje osobne iskaznice. Osim njih, svi koji povedu svog četveronožnog dlakavog druga također imaju upad za 0 kuna.

Foto: FantasticZagreb

Foto: FantasticZagreb

(Visited 61 times, 1 visits today)

Komentari