Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Finski Flow festival dolazi u Ljubljanu te dovodi Pet Shop Boys, Run The Jewels, Caribou i mnoge druge

26.02.2015. Jan Vukasović
Foto: facebook.com/FlowFestivalLjubljana

Foto: facebook.com/FlowFestivalLjubljana

Finski Flow festival već godinama djeluje u Helsinkiju kao vrlo uspješna manifestacija koja objedinjuje urbanu glazbu i umjetnost te čak i kulinarstvo, a sada se pokreće u Ljubljani. Naši susjedi su već objavili prve headlinere a to su: Pet Shop Boys, Run The Jewels, Caribou, MetronomyRóisín MurphyJosé GonzálezBonobo (DJ set), Âme, Dixon, DJ Koze i Derrick May, dok će od regionalnih izvođača nastupiti Edo Maajka, Bad CopyPolona Kasal x KALUTorul. Također je najavljeno da će na festivalu nastupiti preko trideset izvođača pa je ovo tek djelić onoga što nam Finci planiraju servirati u susjedstvu. Kao što možete vidjeti, ovo je vrlo impresivan početni lineup za bilo koji festival, a kamoli tek za prvu godinu što nam govori kako su organizatori vrlo ozbiljno shvatili Ljubljanu kao potencijalnu festivalsku meku u budućnosti, što nama, kao prvim susjedima, sigurno odgovara. Festival će se održati kroz tri dana, od 26. do 28. lipnja, a izvođači će nastupiti na tri različite pozornice. Trodnevne early bird ulaznice će vas koštati 85 eura, dok ćete od 1. travnja morati izdvojiti 95 eura, a jednodnevne ulaznice će biti dostupne kasnije te o njima za sada još nema informacija.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari