Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Izlet iz Zagreba na 'Hrvatsko glumište' u Rijeku

23.12.2014. Anja Nežić
Foto: facebook.com/ZajcRijeka

Foto: facebook.com/ZajcRijeka

„Tko je tko u Hrvatskom glumištu”? Tko li je fašist, a tko liberal? Tko je i jedno i drugo? Ima li svetogrđa? Ima li svetaca? Zašto nema dramskog teksta? Znaju li uopće glumiti u tom ansamblu?”

Ako živite u Zagrebu i danonoćno se mučite s ovim i sličnim pitanjima, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci ima pravu stvar za vas!

Ponukani brojnim komentarima, kritikama, a možda i pohvalama velikoga dijela publike koji Hrvatsko glumište“, autorski projekt Olivera Frljića i Marina Blaževića,  nije imao priliku pogledati uživo, HNK Ivana pl. Zajca organizira „terensku nastavu“ za sve zainteresirane Zagrepčane i Zagrepčanke.

U suradnji s Autotransom, 17. 1. organizirana je mogućnost kupovine povratne autobusne karte i ulaznice za spomenutu predstavu po cijeni od 120 kuna. Svi željni pravih i, još važnije, svojih argumenata, mogu već u prvome mjesecu iduće godine doći tog datuma na Autobusni kolodvor u Zagrebu u 16:30 sati i zaputiti se po iste u Rijeku. Zainteresirani se mogu prijaviti do 1. siječnja 2015. godine na mail hrvatsko.glumiste@gmail.com, ali pritom trebaju imati na umu kako je broj mjesta ograničen.

Svi koji već imate izgrađeno mišljenje o Hrvatskom glumištu, a niste isto izgradili na temelju vlastitoga mišljenja, doista nemojte propustiti priliku i dođite vidjeti što su to Frljić, Blažević i glumačka ekipa skuhali. Možda su vam rekli da je juha preslana, ali ionako znate da se o ukusima ne rapravlja.  Ako se pak još dvoumite, možda vam pomogne Ziherov osvrt predstave: Šokantan i kontroverzan povratak u močvarne devedesete

(Visited 108 times, 1 visits today)

Komentari