Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Izvođači koje ne biste smjeli propustiti drugog dana INmusic festivala

26.06.2018. Tin ĐudajekFoto: Monika Bračević / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

Vjerojatno svatko od vas zna zbog kojih je izvođača kupio kartu za ovogodišnji INmusic festival. No uz headlinere, svake se godine na najvećem domaćem festivalu pojavi i puno kvalitetnih bendova koje najčešće previdimo. Bilo zbog preranog termina, bilo zbog preklapanja s headlinerima koji uglavnom i prodaju festival, svake godine ostane puno bendova koji su iznimno kvalitetni, a kojima publika ne pruži dovoljno pažnje. Stoga ćemo vam svakoga dana preporučati bendove koji nisu headlineri, a koje bi se isplatilo pogledati.

Ischariotzcky (Main Stage, 17:00)

Ischariotzcky je novo ime na domaćoj glazbenoj sceni. Ekipa iz Brela vani još nema službeno izdanje, već nekolicinu pjesama koju trenutno snima i izvodi na nastupima. Unatoč tomu, riječ o ovom bendu brzo se proširila tako da su već u ovom stadiju dogurali do INmusic festivala, a prije toga i do zagrebačkog Beer Festa. Ischariotzcky svira zanimljivu, raznožanrovsku glazbu koja najviše nalikuje popu, ali bogatstvom instrumenata koketira s velikim brojem stilova. Možete ih uloviti već na otvaranju drugog dana festivala u 17 sati na Main Stageu.

ZMaJ (Main Stage, 17:45)

Vrhunska virovitička ekipa iz benda ZMaJ nastupit će također na Main Stageu drugog dana INmusic festivala. Svojim projektom nalik onome King Gizzard & The Lizard Wizarda skrenuli su pažnju javnosti, a svojim nastupima i pridobili. ZMaJ svira raznožanrovsku glazbu, ali na nov, svjež i zanimljiv način. Novim projektom Zwei žele predstaviti deset glazbenih minijatura u formi EP-jeva. Odličan nastup na INmusicu garantiraju odlični nastupi na ovogodišnjem programu MIMO i više domaćih koncerata.

Bombino (Main Stage, 18:30)

Bombino svakako treba ući u obaveznu literaturu svim posjetiteljima drugog dana INmusic festivala. Tuareškog glazbenika nazivaju virtuozom na gitari, a njegov album “Nomad” uvršten je u top 50 albuma 2013. godine po izboru prestižnog Rolling Stonea. Upravo taj album producirao je Dan Auerbach koji je veoma brzo prepoznao njegov potencijal. Bombino je na INmusicu nastupa i 2014. godine, a njegov nastup nastavak je projekta “Multikulturalizam u glazbi”.

J.R. August (Hidden Stage, 19:00)

Nastup koji se preklapa s Bombinovim, a koji isto zavrjeđuje pažnju onaj je domaćeg kantautora J.R. Augusta. Još se ne zna u kojoj će formaciji J.R. August izaći na INmusicu, ali u bilo kojoj formaciji da se pojavi znamo da će odraditi odličan nastup. To nam garantiraju njegovi nedavni koncerti u KSET-u i KCM-u koji su bili rasprodani. J.R. August je ove godine i izdao još jedan EP koji je polučio veliki uspjeh, a kojim se malo odmaknuo od svojeg prepoznatljivog stila.

J.R. August

Foto: Slaven Janđel

Koala Voice (OTP World Stage)

Hvaljeni slovenski četveročlani bend Koala Voice nastupit će u 19:45 na OTP World Stageu. Taman petnaest minuta prije utakmice. Odličan termin nastupa Koala Voice dobio je zahvaljujući dvama odličnim albumima na kojima su izgradili svoj već prepoznatljiv zvuk. Nedvojbeno je riječ o uigranom i kvalitetnom bendu koji ne valja propustiti.

Irena Žilić (Hidden Stage, 22:00)

O Ireni Žilić nije potrebno trošiti previše riječi. Žena anđeoskog glasa i ogromnog talenta stat će pred nas u 22 sata na Hidden Stageu. Žilić je prošle godine objavila album “Haze” koji se zasluženo našao na svim listama albuma godine, a uglavnom je na tim listama završavao veoma visoko. Irenu je teško i besmisleno opisivati riječima, već vas je najbolje sve pozvati da sami iskusite njenu čaroliju.

-> Najbolji domaći albumi 2017. godine

Šumski (Balkan Goes North Stage, 00:45)

Bend koji se nedavno probudio iz višegodišnjeg drijemeža u procesu je snimanja novog albuma. Vrijeme kada su oni žarili i palili bile su osmadesete godine kada su i snimili prva dva albuma. Nakon buđenja odradili su nemali broj nastupa od kojih je nazapaženiji onaj na ovogodišnjem koncertu MIMO. Dolazak na INmusic najavili su singlom s nadolazećeg albuma. Veterani hrvatske alternativne scene nastupit će u 00:45 na Balkan Goes North stageu.

(Visited 170 times, 1 visits today)

Komentari