Istaknuto
25.07.2017.

Prošlog tjedna prisjetili smo se deset godina starih albuma, a sada je red došao na deset pamtljivih i dragih nam filmova starih deset godina. Možda to nisu najbolji ili najuspješniji filmovi, ali svakako su ostali u sjećanju i vrijedni su (ponovnog) gledanja.

18.07.2017.

Prije deset godina izašlo je mnogo albuma koji su nam ostali u privremenom sjećanju. Ovo su neki koji su nam sasvim sigurno ostali u trajnom i sumnjamo da ćemo ih prestati slušati.

Glazba

Nova glazba: Adele, Grimes, Weezer, Jenny Lee Lindberg, Kuroma i Blood Orange

28.10.2015. Glazbena redakcijaFoto: https://www.facebook.com/actuallygrimes

I ovog tjedna smo prikupili friške pjesme iz svijeta strane popularne i alternativne glazbe, a sve su vam poslužene da na njih bacite oho i uko. Kroz ovih sedam dana su nas posebno iznenadile vokalistice neobičnog izričaja.

Kada smo kod pjevačica, nikako ne možemo zaobići Adele i njen novi singl Hello, koji je već zauzeo medijski prostor i imperativ na skoro svim portalima koji se bave glazbom tako da ni mi nismo iznimka. Premijerna je to skladba s dugoočekivanog trećeg albuma “25.”

Čini se da je frfljava Grimes konačno upregnula i počela intenzivnije raditi na promociji novog albuma koji će naslijediti “Visions” iz 2012. godine. Najavila je da će album biti objavljen pod imenom “Art Angels”, a na YouTubeu je osvanuo i novi elektro pop singl Flesh Without Blood. Novi će studijski uradak izaći već sljedećeg petka (!) i to preko etikete 4AD, a uključuje i suradnju s Janelle Monáe.

Američki rock bend Weezer prošle je godine objavio povratnički album, ali se čini da su već počeli raditi na novom materijalu – zasad se konkretno radi tek o pjesmi Thank God for Girls, koju su nekoliko puta izveli uživo – a sad je dobila i svoju studijsku verziju ali i video.

Jenny Lee Lindberg, članica popularnog Warpainta, uspješno se počela baviti i solo karijerom, barem ako je suditi po prvom singlu Never koji će se naći na albumu “Right On!”, čiji je izlazak zakazan za 11. prosinca.

Eklektični i ekscentrični MGMT prošao je dalek put od benda koji je obrađivao skladbe Talking Headsa do svjetske slave, a između ostalog nastupao je i na našem INmusicu, kao i side project ovog benda Kuroma s nekadašnjim gitaristom Whigsa, Hankom Sullivantom. Ovaj tjedan je Kuroma objavila novu pjesmu, Gonna Get Cool, koju možete poslušati na linku.

Premda britanski pjevač Blood Orange nije službeno objavio novi dugosvirajući materijal od albuma “Cupid’s Deluxe”, ali je zato objavljivao demo pjesme te surađivao s Carly Rea Japsen i s Heems  te se nikako ne može reći da nije bio zauzet. Iz radionice Deva Haynesa stigla je  konačno još jedna skladbe koja je dobila i pripadajući spot, a riječ je o numeri Sandra’s Smile.

Komentari