Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Poznati prvi izvođači Electronic Beatsa!

22.08.2014. Marta Lučić
Foto: press

Foto: press

Četvrto izdanje Electronic Beats Festivala ove godine se održava u Laubi, 8. studenog. Poznati su i prvi izvođači. Uz velika imena Erlend Øye i Patricka Wolfa, stižu i perspektivni Den Sorte Skole i DJ kolektiv Eyedress!

Erlend Øye je uspješan norveški muzičar, kompozitor, pjevač i producent, publici diljem svijeta najpoznatiji kao dio slavnog dua Kings of Convenience te kao inicijator i voditelj glazbenog projekta The Whitest Boy Alive. Prvi put u Zagrebu i idealna prilika za sve koji su ovo ljeto propustili priliku čuti ga na FOR festivalu.

Još jedan dodatan razlog za Electronic Beats je engleski pjevač i kompozitor Patrick Wolf. Poznat po mnogim suradnjama (Arcade Fire, Florence Welch, Elizu Carthy, Marianne Faithfull, Tildu Swinton,Patti Smith), sa snimanjem je počeo sa samo 12 godina. U kreiranju se koristi različitim instrumentima (ukulele, violina, piano) i vješto ih spaja s elektronikom. Poznat je po romantičnom folku, a žanrovi koje kombinira uključuju indietroniku, folktroniku, alternativni rock i barokni pop.

Iza imena Eyedress krije se 23-godišnji filipinski producent i redatelj Idris Vicuña, kojeg je uredništvo časopisa NME uvrstilo među najperspektivnije nove izvođače u 2014. godini. Njegov zvuk uključuje niz različitih stilova, od pulsirajuće plesne elektronike do zvučnih drhtaja ispunjenih jezom, a korištenje bas jeke i buke slomljenog Nintenda dovode njegovu glazbu u usporedbu sa bendovima The Knife, Warpaint kao i soundtrackom filma Drive. Prvijenac Hearing Colors (objavljen ove godine) uključuje tamni, uglancani synth pop, daleko napredniji no što bi njegovi produkcijski uvjeti mogli nagovijestiti – album je u cijelosti nastao na starom laptpopu njegova oca.

Den Sorte Skole je danski DJ i producentski kolektiv koji su 2003. formirali Simon Dokkedal, Martin Fernando Jakobsen i Martin Højland; semplirajući glazbene fragmente sa starih vinila različitih žanrova. Den Sorte Skole nastupaju za gramofonima, semplerima i efekt mašinama uz pratnju niza samplova. Za razliku od uobičajene scratch i breaks tehnike miksanja za dobivanje live plesne muzike, njihova je ambicija umiksati na tisuće tonova u besprijekoran kolaž zvuka i to na način da zvuči da je baš tako planirano.

Ako ste zainteresirani, imate još par dana da iskoristite priliku kupnje early bird ulaznica. Do 1. rujna cijena ulaznica je 80 kn, nakon 100 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na electronicbeats.net te u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 te online) i Rockmarku (Berislavićeva 13) u Zagrebu. Tijekom rujna će ulaznice biti dostupne i u T-Centrima. Sve tekuće informacije bit će dostupne i objavljene na electronicbeats.net.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Komentari