Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Ziher playlista za potpuni riječki doživljaj Hartere i Karlovačko RockOffa

29.09.2017. Filip KušterFoto: facebook.com/hartera

Istina je da se festival Hartera više ne održava u tvornici papira Rijeka koja je s godinama postala poznatija pod nazivom Hartera, ali to ne umanjuje važnost samog glazbenog događaja. Prošle godine festival se održao u bivšoj tvornici Torpedo, dolje na dokovima, i nije imao rock karakter kao ovogodišnje izdanje kojim dominiraju tri hrvatska prvoklasna benda – Let 3, Goran Bare i Majke te Kojoti.

O prvima se nema što dodati, osim da najbolje koncerte održavaju upravo na domaćem terenu. Pred Goranom Baretom i Majkama  nalazi se novi album kojeg svi željno iščekujemo, a Kojoti su veliki povratnici na scenu koji su s nekoliko nastupa od početka ove godine dokazali kako su se vratili s razlogom. Suradnja s Karlovačko RockOff platformom urodila je plodom ponajviše zbog promocije novih imena na domaćoj sceni i to isključivo u žanru rocka i alternativne glazbe. Rijeka će ugostiti prvu finalnu večer RockOff festivala te tako u subotu slušamo Dno., Scarlet Notes, The Miceks i Manntru.

Pomalo ekskluzivno, festival se otvara u 20 sati kada na scenu stupa Let 3. Pomalo rano, da znamo, ali radi se o situaciji gdje će grupa izvoditi pjesme isključivo s prva dva albuma – “Two Dogs Fuckin’“ i “El Desperado“. Let 3 će i zaključiti festival s drugim setom koji će uključiti ostale njihove albume. Festival se održava u prostoru riječkog Exportdrva, već okušanog mjesta na kojem neće biti opasnosti za publiku i izvođače. Riječki Student Day Festival tamo se održava već duži niz godina, a klasični industrijski izgled i blizina mora omogućavaju nezaboravne slike u memoriji svakome tko tamo doživi koncertno iskustvo.

Ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji putem Entria po smiješnoj cijeni od 20 hrvatskih kuna. Fizičke ulaznice mogu se naći u riječkom Dallas Music Shopu, Splitska 2a. Također, broj ulaznica u pretprodaji je ograničen, a na dan festivala, na ulazu, cijena raste na 35 kuna.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Komentari