Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Ziher playlista za potpuni riječki doživljaj Hartere i Karlovačko RockOffa

29.09.2017. Filip KušterFoto: facebook.com/hartera

Istina je da se festival Hartera više ne održava u tvornici papira Rijeka koja je s godinama postala poznatija pod nazivom Hartera, ali to ne umanjuje važnost samog glazbenog događaja. Prošle godine festival se održao u bivšoj tvornici Torpedo, dolje na dokovima, i nije imao rock karakter kao ovogodišnje izdanje kojim dominiraju tri hrvatska prvoklasna benda – Let 3, Goran Bare i Majke te Kojoti.

O prvima se nema što dodati, osim da najbolje koncerte održavaju upravo na domaćem terenu. Pred Goranom Baretom i Majkama  nalazi se novi album kojeg svi željno iščekujemo, a Kojoti su veliki povratnici na scenu koji su s nekoliko nastupa od početka ove godine dokazali kako su se vratili s razlogom. Suradnja s Karlovačko RockOff platformom urodila je plodom ponajviše zbog promocije novih imena na domaćoj sceni i to isključivo u žanru rocka i alternativne glazbe. Rijeka će ugostiti prvu finalnu večer RockOff festivala te tako u subotu slušamo Dno., Scarlet Notes, The Miceks i Manntru.

Pomalo ekskluzivno, festival se otvara u 20 sati kada na scenu stupa Let 3. Pomalo rano, da znamo, ali radi se o situaciji gdje će grupa izvoditi pjesme isključivo s prva dva albuma – “Two Dogs Fuckin’“ i “El Desperado“. Let 3 će i zaključiti festival s drugim setom koji će uključiti ostale njihove albume. Festival se održava u prostoru riječkog Exportdrva, već okušanog mjesta na kojem neće biti opasnosti za publiku i izvođače. Riječki Student Day Festival tamo se održava već duži niz godina, a klasični industrijski izgled i blizina mora omogućavaju nezaboravne slike u memoriji svakome tko tamo doživi koncertno iskustvo.

Ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji putem Entria po smiješnoj cijeni od 20 hrvatskih kuna. Fizičke ulaznice mogu se naći u riječkom Dallas Music Shopu, Splitska 2a. Također, broj ulaznica u pretprodaji je ograničen, a na dan festivala, na ulazu, cijena raste na 35 kuna.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Komentari