Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2015: 13/25

13.12.2015. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Mili, dragi i najdraži Ziheraši!

Prvo ću svim Lucijama, Lucama, Lucijanama i Lucijanima te Svjetlanama poželjeti sretan imendan! Sad možemo dalje: odlučio sam se ponovno vratiti svojoj velikoj strasti – čitanju! Stoga želim s vama podijeliti jedan divan dar. Naravno da je riječ o knjizi – ovoga puta to je roman U kamenu koju je u moju vreću s nagradama ubacila Naklada OceanMore.

A o čemu govori Clemens Meyer u ovoj knjizi? Neću vam sad tu previše otkrivati, ali recimo da se vrti oko nekih ozbiljnih tema o ‘najstarijem zanatu’ u Njemačkoj nakon pada Berlinskog zida. Kritika ga je nazvala ‘najuzbudljivim i najneobičnijim romanom ove jeseni’, a ja ću vam samo reći da čim se nalazi u mojoj vreći – mora da je izvrsna knjiga!

No, s obzirom na to koliko sam darežljiv, što je već nadaleko poznato, danas ću podijeliti i 1×2 ulaznice za predstavu “Evanđelje“, premijerno izvedenu tek prekjučer, 11. prosinca, u zagrebačkom HNK. Riječ je o autorskom projektu talijanskog redatelja Pippa Delbona koji, koristeći Evanđelje kao predložak, progovara o suvremenom društvu te preispituje vjeru. Uz originalnu orkestralnu glazbu skladatelja Enza Avitabilea, Delbono je kreirao poetičnu izvedbu s melodramskim elementima u kojima ukazuje na one obespravljene i drugačije, ovog puta u jeku aktualnih društvenih problema poput egzodusa čitavih naroda koji bježeći od ratova tragaju za skloništem u Europi.

Predstava je nastala u koprodukciji zagrebačkog HNK i Emilia Romagna Teatro Fondazione, a uz Delbonove stalne suradnike iz njegove kazališne skupine, u predstavi nastupaju i zagrebački izvođači – Zrinka Cvitešić, Tatjana Hrvačić-Gašparac, Franjo Kuhar, Iva Mihalić, Alma Prica, Vlasta Ramljak, Nina Violić, Mirta Zečević i Danijela Zobunđija. U Delbonovoj suvremenoj operi sudjeluju sva tri ansambla zagrebačkog HNK, a nakon zagrebačke praizvedbe naredne će godine predstava biti izvedena u talijanskom Teatru Comunale u Bologni te Théâtru de Liege u Belgiji. Predstava se može pogledati još 14., 15. i 16. prosinca, a ja sam 1×2 ulaznice za sretnog čitatelja Zihera pripremio za izvedbu 15. prosinca.

E sad onaj tehnički dio – kako možete pospremiti knjigu na svoje police ili osvojite ulaznice za “Evanđelje”? U komentare na Ziherovoj Facebook stranici ispod današnje objave napišite mi biste li ovu knjigu čitali vi ili biste je poklonili nekome za Bo-bo-Božić? Ako pak želite u kazalište, napišite koga biste vodili sa sobom. Za svaki slučaj objavu i lajkajte. Sad jurim, puno još poklona moram pospremiti u svoju vreću, ostanite mi dobri!

Naravno, podijelite (sherajte) božićnu radost i Facebook objavu današenjeg adventa na vašem profilu te lajkajte Ziherfejs ako već niste. 😉

Do sutra,

Djed Mraziher

advent 13 mraziher

(Visited 455 times, 1 visits today)

Komentari