Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Kim Deal napustila Pixiese!

15.06.2013. Tim Hrvaćanin
Foto: facebook.com/pixies

Foto: facebook.com/pixies

Članovi američke institucije alternativnog rocka Pixies objavili su putem svoje službene Facebook stranice priopćenje da je basistica Kim Deal odlučila napustiti bend. Bend osnovan 1986. godine djelovao je cijelu karijeru u istom sastavu, a izdali su četiri izuzetno hvaljena i utjecajna studijska albuma. Od 1993. godine do 2004. godine nisu djelovali, kada su ponovno okupljeni na turnejama u cijelosti izvodili spomenute albume. Zadnjih godina bili su na pauzi, a preostali članovi Francis Black, Joey Santiago i David Lovering izjavili su da će Kim uvijek ostati dio benda.
Hoće li i kako će uopće bend nastaviti dalje s djelovanjem nije poznato, jer teško će zamijeniti karizmatičnu Kim kao vokalisticu na Gigantic ili njen bas na Debaser.Kim je trenutno na turneji sa svojim drugim bendom, The Breeders, a nije se još izjasnila o svom napuštanju Pixiesa.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Komentari