Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Počelo je! Pala prva žrtva poreznog zakona: Otkazan Burning Sea

21.03.2013. Luka Sinković
facebook

facebook

Izgleda da je otkazan jedini hrvatski metal festival, a razlog su naravno, financije. Naime, sabor je izglasao zakon da od ove godine i udruge moraju plaćati 25% PDV-a na prodaju ulaznica. Pošto su sve kalkulacije rađene na bazi nulte stope PDV-a, ovakav zakon uvelike povećava troškove koje organizatori neće moći podmiriti.

Povrat novca za kupljene ulaznice može se ostvariti na prodajnim mjestima gdje su i kupljene. Isto tako, Burning Sea ulaznice bit će moguće zamijeniti za festivalsku ulaznicu za Metaldays u Sloveniji.

Hrvatska, kako stvari trenutno stoje, ima jedan od najvećih poreza u Europi na prodaju ulaznica. Vidjet ćemo koliko će festivala preživjeti ovaj niski udarac, a u pitanje je dovedena i organizacija ostalih eventova diljem hrvatske. Recesijske cijene karata za koncerte mogle bi se s prihvatljivih 50-70 kuna dizati na 80-100. Ostaje samo pitanje koliko će organizacija ničega pomoći ovoj zemlji koja generalno živi od turizma. I koliko će njeni građani biti zadovoljni kada bi cijene karata mogle biti više od onih u recimo Njemačkoj ili Austriji.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari