Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

Počelo je! Pala prva žrtva poreznog zakona: Otkazan Burning Sea

21.03.2013. Luka Sinković
facebook

facebook

Izgleda da je otkazan jedini hrvatski metal festival, a razlog su naravno, financije. Naime, sabor je izglasao zakon da od ove godine i udruge moraju plaćati 25% PDV-a na prodaju ulaznica. Pošto su sve kalkulacije rađene na bazi nulte stope PDV-a, ovakav zakon uvelike povećava troškove koje organizatori neće moći podmiriti.

Povrat novca za kupljene ulaznice može se ostvariti na prodajnim mjestima gdje su i kupljene. Isto tako, Burning Sea ulaznice bit će moguće zamijeniti za festivalsku ulaznicu za Metaldays u Sloveniji.

Hrvatska, kako stvari trenutno stoje, ima jedan od najvećih poreza u Europi na prodaju ulaznica. Vidjet ćemo koliko će festivala preživjeti ovaj niski udarac, a u pitanje je dovedena i organizacija ostalih eventova diljem hrvatske. Recesijske cijene karata za koncerte mogle bi se s prihvatljivih 50-70 kuna dizati na 80-100. Ostaje samo pitanje koliko će organizacija ničega pomoći ovoj zemlji koja generalno živi od turizma. I koliko će njeni građani biti zadovoljni kada bi cijene karata mogle biti više od onih u recimo Njemačkoj ili Austriji.

Komentari