Istaknuto
24.02.2018.

Mia Dimšić predvodi nominacije za jubilarni 25. Porin, no stvarni favoriti su Chui, Mayales i Jinxi koji su bore za album godine i nominirani su nekoliko drugih kategorija. Pozitivno su nas iznenadile nominacije za Jonathan, Irenu Žilić, Kozmodrum i Kries.

18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Vizart

Susret djetinjstva i anatomije s umjetnošću

30.03.2014. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Jason Freeny, umjetnik je koji se zbilja može pohvaliti drugačijim nesvakidašnjim radom u kojem se igra komercijalnim i dječjim ikonama pop kulture. 2002. godine, nakon rođenja svog sina, Jason je svoj ​​neuredan studio zamijenio vrtićem. Godinu dana kasnije zaposlio se kao grafički dizajner. Stilski utjecaj ta dva događaja odredio je njegovo umjetničko usmjerenje u kojem se događa nadrealna mješavina nevinosti i zrelosti.

–> Uđite u svijet igračaka i saznajte njihove priče

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Freenyjeva izložba “Choice Cuts” u Los Angelesu sadrži skulpture prepolovljenih lutaka čije unutarnje organe možemo vidjeti. Umjetnik doslovce utjelovljuje ljudski oblik u popularnim igračkama poput barbike, patkice za kupanje, Hello Kitty, legića i mnogih drugih. Ideja o oživljavanju umjetnih predmeta postiže se ironično seicranjem i prikazom njihovih anatomskih struktura. Ovi, na prvi pogled medicinski modeli obuhvaćaju estetsku preciznost i nježan način konstrukcije igračke. Izložba je otvorena od 16. ožujka do 6. travnja.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari