Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Vizart

Susret djetinjstva i anatomije s umjetnošću

30.03.2014. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Jason Freeny, umjetnik je koji se zbilja može pohvaliti drugačijim nesvakidašnjim radom u kojem se igra komercijalnim i dječjim ikonama pop kulture. 2002. godine, nakon rođenja svog sina, Jason je svoj ​​neuredan studio zamijenio vrtićem. Godinu dana kasnije zaposlio se kao grafički dizajner. Stilski utjecaj ta dva događaja odredio je njegovo umjetničko usmjerenje u kojem se događa nadrealna mješavina nevinosti i zrelosti.

–> Uđite u svijet igračaka i saznajte njihove priče

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Freenyjeva izložba “Choice Cuts” u Los Angelesu sadrži skulpture prepolovljenih lutaka čije unutarnje organe možemo vidjeti. Umjetnik doslovce utjelovljuje ljudski oblik u popularnim igračkama poput barbike, patkice za kupanje, Hello Kitty, legića i mnogih drugih. Ideja o oživljavanju umjetnih predmeta postiže se ironično seicranjem i prikazom njihovih anatomskih struktura. Ovi, na prvi pogled medicinski modeli obuhvaćaju estetsku preciznost i nježan način konstrukcije igračke. Izložba je otvorena od 16. ožujka do 6. travnja.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Komentari