Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Susret djetinjstva i anatomije s umjetnošću

30.03.2014. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Jason Freeny, umjetnik je koji se zbilja može pohvaliti drugačijim nesvakidašnjim radom u kojem se igra komercijalnim i dječjim ikonama pop kulture. 2002. godine, nakon rođenja svog sina, Jason je svoj ​​neuredan studio zamijenio vrtićem. Godinu dana kasnije zaposlio se kao grafički dizajner. Stilski utjecaj ta dva događaja odredio je njegovo umjetničko usmjerenje u kojem se događa nadrealna mješavina nevinosti i zrelosti.

–> Uđite u svijet igračaka i saznajte njihove priče

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Freenyjeva izložba “Choice Cuts” u Los Angelesu sadrži skulpture prepolovljenih lutaka čije unutarnje organe možemo vidjeti. Umjetnik doslovce utjelovljuje ljudski oblik u popularnim igračkama poput barbike, patkice za kupanje, Hello Kitty, legića i mnogih drugih. Ideja o oživljavanju umjetnih predmeta postiže se ironično seicranjem i prikazom njihovih anatomskih struktura. Ovi, na prvi pogled medicinski modeli obuhvaćaju estetsku preciznost i nježan način konstrukcije igračke. Izložba je otvorena od 16. ožujka do 6. travnja.

Komentari