Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Vizart

Susret djetinjstva i anatomije s umjetnošću

30.03.2014. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Jason Freeny, umjetnik je koji se zbilja može pohvaliti drugačijim nesvakidašnjim radom u kojem se igra komercijalnim i dječjim ikonama pop kulture. 2002. godine, nakon rođenja svog sina, Jason je svoj ​​neuredan studio zamijenio vrtićem. Godinu dana kasnije zaposlio se kao grafički dizajner. Stilski utjecaj ta dva događaja odredio je njegovo umjetničko usmjerenje u kojem se događa nadrealna mješavina nevinosti i zrelosti.

–> Uđite u svijet igračaka i saznajte njihove priče

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Foto: facebook.com/ Jason Freeny

Freenyjeva izložba “Choice Cuts” u Los Angelesu sadrži skulpture prepolovljenih lutaka čije unutarnje organe možemo vidjeti. Umjetnik doslovce utjelovljuje ljudski oblik u popularnim igračkama poput barbike, patkice za kupanje, Hello Kitty, legića i mnogih drugih. Ideja o oživljavanju umjetnih predmeta postiže se ironično seicranjem i prikazom njihovih anatomskih struktura. Ovi, na prvi pogled medicinski modeli obuhvaćaju estetsku preciznost i nježan način konstrukcije igračke. Izložba je otvorena od 16. ožujka do 6. travnja.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Komentari