Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Glazba

Video – Najava: Prvi klupski koncert Morcheebe u Hrvatskoj!

02.12.2013. Tim Hrvaćanin
Foto: Facebook.com/morcheeba

Foto: Facebook.com/morcheeba

U Hrvatsku se ovog tjedna po četvrti put vraća Morcheeba! Nakon prva dva zagrebačka nastupa, 2011. godine gledali smo ih na varaždinskom Špancirfestu, a ovom prilikom ih konačno možemo vidjeti u klupskom prostoru. Pioniri britanskog trip-hopa izdali su ove godine osmi studijski album “Head Up High”, kojeg će promovirati na koncertu u Tvornici kulture, u nedjelju, 8. prosinca.

Grupa je osnovana 1995. u Londonu, a čine je braća Godfrey te iznimno šarmantna pjevačica Skye Edwards. Ona je sredinom prošlog desetljeća nakratko napustila bend kako bi se posvetila solo karijeri, ali niti Skye može bez Morcheebe, niti Morcheeba bez Skye. U bend se vratila uspješnim albumom “Blood Like Lemonade” iz 2010. godine, dok im je najnoviji studijski uradak nezasluženo prošao gotovo neprimijećeno, i kod publike i kod kritike.

Najveće uspjehe doživjeli su krajem devedesetih albumima “Big Calm” i “Fragments of Freedom”, gdje su trip-hop predstavili u laganijoj, pop varijanti. S tih albuma izbacili su i najveće hitove karijere, poput The Sea, Be Yourself, Part of the Process i sada već legendarnu Rome Wasn’t Built In A Day.

Prije Morcheebe nastupit će mlada splitska kantautorica Lovely Quinces. Nedavno je održala hvaljeni koncert u rasprodanom malom pogonu Tvornice, a u nedjelju će prije glavnih zvijezda odsvirati kratki 25-minutni set na kojem će okupljene upoznati s debitantskim EP-em “No Room For Us”.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 150 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 170 kuna, ako ih još ostane.

Komentari