Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Video – Najava: Prvi klupski koncert Morcheebe u Hrvatskoj!

02.12.2013. Tim Hrvaćanin
Foto: Facebook.com/morcheeba

Foto: Facebook.com/morcheeba

U Hrvatsku se ovog tjedna po četvrti put vraća Morcheeba! Nakon prva dva zagrebačka nastupa, 2011. godine gledali smo ih na varaždinskom Špancirfestu, a ovom prilikom ih konačno možemo vidjeti u klupskom prostoru. Pioniri britanskog trip-hopa izdali su ove godine osmi studijski album “Head Up High”, kojeg će promovirati na koncertu u Tvornici kulture, u nedjelju, 8. prosinca.

Grupa je osnovana 1995. u Londonu, a čine je braća Godfrey te iznimno šarmantna pjevačica Skye Edwards. Ona je sredinom prošlog desetljeća nakratko napustila bend kako bi se posvetila solo karijeri, ali niti Skye može bez Morcheebe, niti Morcheeba bez Skye. U bend se vratila uspješnim albumom “Blood Like Lemonade” iz 2010. godine, dok im je najnoviji studijski uradak nezasluženo prošao gotovo neprimijećeno, i kod publike i kod kritike.

Najveće uspjehe doživjeli su krajem devedesetih albumima “Big Calm” i “Fragments of Freedom”, gdje su trip-hop predstavili u laganijoj, pop varijanti. S tih albuma izbacili su i najveće hitove karijere, poput The Sea, Be Yourself, Part of the Process i sada već legendarnu Rome Wasn’t Built In A Day.

Prije Morcheebe nastupit će mlada splitska kantautorica Lovely Quinces. Nedavno je održala hvaljeni koncert u rasprodanom malom pogonu Tvornice, a u nedjelju će prije glavnih zvijezda odsvirati kratki 25-minutni set na kojem će okupljene upoznati s debitantskim EP-em “No Room For Us”.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 150 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 170 kuna, ako ih još ostane.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Komentari