Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

7. DeSADU: Revija dramskih tekstova studenata dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti

07.12.2015. Tim HrvaćaninFoto: facebook.com/desadu

Sedma po redu revija dramskih tekstova studenata dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti DeSADU održat će se u Zagrebu od 8. do 12. prosinca. Radi se o jednom od brojnih projekata u organizaciji studenata Akademije dramske umjetnosti poput kazališne revije KRADU i filmske revije FRKA, s time da je naglasak DeSADU na studentima dramaturgije, budućim profesionalnim dramatičarima.

Revija ove godine po prvi puta ima stručni žiri u sastavu Saša Božić, Nina Horvat i Ivor Martinić. Žiri je odabrao pet tekstova koji će se predstaviti u ovogodišnjem, a radi se o tekstovima Lucije Klarić, Valentine Galijatović, Luke Vlašića, Luke Mavretića i Nine Bajsić. Izvedbe tekstova režirat će studenti kazališne režije.

Reviju će u utorak, 8. prosinca, otvoriti tekst Lucije Klarić „Put u zaborav“ u režiji Lovre Krsnika. Tekst Valentine Galijatović „Pas radnog naslova Honda“ režirat će Paolo Tišljarić, a bit će izveden 9. prosinca. Galijatović je inače već dobitnica nagrade Marin Držić, 2013. godine za dramu „Kod Peregrinovih“.

Foto: facebook.com/desadu

Foto: facebook.com/desadu

Reviju nastavlja teksto „Ništa novo“ Luke Vlašića u režiji Hrvoja Korbara 10. prosinca. U petak, 11. prosinca, bit će izveden tekst Luke Mavretića „Magda Bonsai“, također u režiji Paola Tišljarića. Reviju će 12. prosinca zatvoriti tekst Nine Bajsić „Negativna sposobnost“ u režiji Tamare Damjanović, nakon čega slijedi i tulum. Sve izvedbe održat će se u 21h u novom izvedbenom prostoru Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22.

Osim glavnog programa, organizatori su pripremili i bogati popratni program koji se sastoji od predstavljanja Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika, okruglih stolova na teme „Dramaturgija izvedbe“, „Humanistika kao odbačeni predmet“ i „Pravda među zvukovima“ te promocije knjige Nove drame, zbirke drama sadašnjih i bivših studenata Akademije dramske umjetnosti.

Za kraj je najvažnije napomenuti da je ulaz na sva događanja besplatan. Satnicu možete provjeriti na službenom Facebook eventu.

(Visited 218 times, 1 visits today)

Komentari