Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Izvedbene umjetnosti

7. DeSADU: Revija dramskih tekstova studenata dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti

07.12.2015. Tim HrvaćaninFoto: facebook.com/desadu

Sedma po redu revija dramskih tekstova studenata dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti DeSADU održat će se u Zagrebu od 8. do 12. prosinca. Radi se o jednom od brojnih projekata u organizaciji studenata Akademije dramske umjetnosti poput kazališne revije KRADU i filmske revije FRKA, s time da je naglasak DeSADU na studentima dramaturgije, budućim profesionalnim dramatičarima.

Revija ove godine po prvi puta ima stručni žiri u sastavu Saša Božić, Nina Horvat i Ivor Martinić. Žiri je odabrao pet tekstova koji će se predstaviti u ovogodišnjem, a radi se o tekstovima Lucije Klarić, Valentine Galijatović, Luke Vlašića, Luke Mavretića i Nine Bajsić. Izvedbe tekstova režirat će studenti kazališne režije.

Reviju će u utorak, 8. prosinca, otvoriti tekst Lucije Klarić „Put u zaborav“ u režiji Lovre Krsnika. Tekst Valentine Galijatović „Pas radnog naslova Honda“ režirat će Paolo Tišljarić, a bit će izveden 9. prosinca. Galijatović je inače već dobitnica nagrade Marin Držić, 2013. godine za dramu „Kod Peregrinovih“.

Foto: facebook.com/desadu

Foto: facebook.com/desadu

Reviju nastavlja teksto „Ništa novo“ Luke Vlašića u režiji Hrvoja Korbara 10. prosinca. U petak, 11. prosinca, bit će izveden tekst Luke Mavretića „Magda Bonsai“, također u režiji Paola Tišljarića. Reviju će 12. prosinca zatvoriti tekst Nine Bajsić „Negativna sposobnost“ u režiji Tamare Damjanović, nakon čega slijedi i tulum. Sve izvedbe održat će se u 21h u novom izvedbenom prostoru Akademije dramske umjetnosti u Frankopanskoj 22.

Osim glavnog programa, organizatori su pripremili i bogati popratni program koji se sastoji od predstavljanja Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika, okruglih stolova na teme „Dramaturgija izvedbe“, „Humanistika kao odbačeni predmet“ i „Pravda među zvukovima“ te promocije knjige Nove drame, zbirke drama sadašnjih i bivših studenata Akademije dramske umjetnosti.

Za kraj je najvažnije napomenuti da je ulaz na sva događanja besplatan. Satnicu možete provjeriti na službenom Facebook eventu.

Komentari