Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Izvještaj – Manntra: Rosulja je ipak ostala rosulja

17.10.2016. Helena KezerićFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Petak za nama bio je bogat događanjima, svatko je mogao pronaći ponešto za sebe. Tako su i obožavatelji industrial folk benda Manntra tražili put prema zagrebačkoj Tvornici kulture. Dio njih se ipak izgubio u tamnoj noći.

Kao podrška neposredno prije nastupa Manntre okupljene svojim kratkim performansom razveselila je i oduševila Anna Moor. Novo ime na domaćoj glazbenoj sceni svojim nastupom, osim glazbe, obuhvaća i plesne i kazališne elemente. Do sada smo kroz singl Lutak mogli barem na tren ući u svijet ovog jedinstvenog konceptualnog projekta iznimno talentirane mlade glazbenice. Vrlo ugodan vokal i radio frendly songovi pružili su predivan uvod u koncertno događanje.

Došlo je vrijeme za Manntru. Jednom sam vrlo oštro i jasno dala do znanja kako sam doživjela nastup ove industrial folk metal četvorke. Kako je večer odmicala, strah je pomalo plamsao u meni, bojala sam se da će se ista koncertna nelagoda ponoviti i ovog puta.

Dečki su se popeli na pozornicu pred pedesetak okupljenih, vrlo euforičnih fanova te sigurno i samouvjereno započeli svoj nastup. Vizualno usklađeni animirali su okupljene tijekom cijelog koncerta jednakim tempom i s onim što su imali napravili najbolje što su mogli.

Da se razumijemo, Manntra na albumu i dalje zvuči puno bolje nego uživo. Energija je prisutna, pjevač Marko talentirani je frontmen i ovog puta okanio se neugodnih ispada. Bend svira dobro, a basist ima potencijal showmana i u budućnosti ga vidim kako uvelike pridonosi podizanju atmosfere. Sad slijedi onaj ‘ali’ moment.

… ali…

Kako je večer odmicala vokal frontmana bio je sve nesigurniji ili sve slabiji sa sve primjetnijim falševima. Tako je izvođenje pjesama Put i Duboko zvučalo baš loše na svim dijelovima osim na refrenu. Posljednja pjesma Kiša, koja jest njihov najveći hit i koja je trebala biti efektan završetak solidnog nastupa, izvedena je bljedunjavo. Nisam sigurna je li pjevaču u jednom trenutku pukao glas ili što se dogodilo, ali podsjetilo me na Katalenić moment s nastupa na Dori s pjesmom Put u raj. Ipak, ovaj moment je vješto prekriven zahvaljujući obožavanju svih pedesetak okupljenih fanova – pustilo se publiku da otpjeva stihove.

Manntra je svoj petak odradila, live promocija novog singla Meridian mogla je proći i bolje, ali treba iskoristiti ono što ti trenutak pruža. Mislim da je to i Manntra shvatila. Jedan prijatelj me podsjetio na to da općenito glazba jest vrlo subjektivna i takva treba ostati. Glazba nastaje u službi ljepote pa tako na ovom svijetu ne postoji nešto što je toliko lijepo, a da nekome ne bi bilo ružno ili nešto što je toliko ružno, a da nekome ne bi bilo lijepo. Tako je i s Manntrom i njenom glazbom. Postoje oni kojima je Manntrina glazba lijepa i uživaju u njoj i to treba poštivati. Osobno, tu kišu ne osjećam. Za mene je to samo rosulja zbog koje se nepotrebno smočim.

(Visited 198 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(8 votes, average: 4.375 out of 5)

Komentari