Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Izvještaj – Manntra: Rosulja je ipak ostala rosulja

17.10.2016. Helena KezerićFoto: Press

Petak za nama bio je bogat događanjima, svatko je mogao pronaći ponešto za sebe. Tako su i obožavatelji industrial folk benda Manntra tražili put prema zagrebačkoj Tvornici kulture. Dio njih se ipak izgubio u tamnoj noći.

Kao podrška neposredno prije nastupa Manntre okupljene svojim kratkim performansom razveselila je i oduševila Anna Moor. Novo ime na domaćoj glazbenoj sceni svojim nastupom, osim glazbe, obuhvaća i plesne i kazališne elemente. Do sada smo kroz singl Lutak mogli barem na tren ući u svijet ovog jedinstvenog konceptualnog projekta iznimno talentirane mlade glazbenice. Vrlo ugodan vokal i radio frendly songovi pružili su predivan uvod u koncertno događanje.

Došlo je vrijeme za Manntru. Jednom sam vrlo oštro i jasno dala do znanja kako sam doživjela nastup ove industrial folk metal četvorke. Kako je večer odmicala, strah je pomalo plamsao u meni, bojala sam se da će se ista koncertna nelagoda ponoviti i ovog puta.

Dečki su se popeli na pozornicu pred pedesetak okupljenih, vrlo euforičnih fanova te sigurno i samouvjereno započeli svoj nastup. Vizualno usklađeni animirali su okupljene tijekom cijelog koncerta jednakim tempom i s onim što su imali napravili najbolje što su mogli.

Da se razumijemo, Manntra na albumu i dalje zvuči puno bolje nego uživo. Energija je prisutna, pjevač Marko talentirani je frontmen i ovog puta okanio se neugodnih ispada. Bend svira dobro, a basist ima potencijal showmana i u budućnosti ga vidim kako uvelike pridonosi podizanju atmosfere. Sad slijedi onaj ‘ali’ moment.

… ali…

Kako je večer odmicala vokal frontmana bio je sve nesigurniji ili sve slabiji sa sve primjetnijim falševima. Tako je izvođenje pjesama Put i Duboko zvučalo baš loše na svim dijelovima osim na refrenu. Posljednja pjesma Kiša, koja jest njihov najveći hit i koja je trebala biti efektan završetak solidnog nastupa, izvedena je bljedunjavo. Nisam sigurna je li pjevaču u jednom trenutku pukao glas ili što se dogodilo, ali podsjetilo me na Katalenić moment s nastupa na Dori s pjesmom Put u raj. Ipak, ovaj moment je vješto prekriven zahvaljujući obožavanju svih pedesetak okupljenih fanova – pustilo se publiku da otpjeva stihove.

Manntra je svoj petak odradila, live promocija novog singla Meridian mogla je proći i bolje, ali treba iskoristiti ono što ti trenutak pruža. Mislim da je to i Manntra shvatila. Jedan prijatelj me podsjetio na to da općenito glazba jest vrlo subjektivna i takva treba ostati. Glazba nastaje u službi ljepote pa tako na ovom svijetu ne postoji nešto što je toliko lijepo, a da nekome ne bi bilo ružno ili nešto što je toliko ružno, a da nekome ne bi bilo lijepo. Tako je i s Manntrom i njenom glazbom. Postoje oni kojima je Manntrina glazba lijepa i uživaju u njoj i to treba poštivati. Osobno, tu kišu ne osjećam. Za mene je to samo rosulja zbog koje se nepotrebno smočim.

(Visited 166 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(8 votes, average: 4.375 out of 5)

Komentari