Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Najavljeno šesto, dosad najambicioznije izdanje riječkog Student Day Festivala

18.04.2015. Anja NežićFoto: Press

Na riječkoj je tržnici 17. travnja održana prva konferencija za medije povodom šestog po redu Student Day Festivala. Na njoj su sudjelovali prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci Aleksandar Šušnjar te organizatori i project manageri RIKUP-a (Riječki Kulturno Urbani Pokret) Aron Grubešić i Ivan Roje.

Uz imena izvođača otkriveni su i datumi održavanja festivala – ove će godine studenti vladati Rijekom 29. i 30. svibnja. Ipak, još se uvijek ne zna lokacija na kojoj će se odvijati glazbeni dio programa. Šesti će SDF ponoviti tradiciju prethodnih te će tako u bogatom programu svoje mjesto naći razni aspekti kulture, zabave, ali i sporta. Centrali je dio ipak dvodnevni, raznovrsni glazbeni program, a bitno je napomenuti kako je on, kao i svi ostali programi u sklopu festivala, potpuno besplatan.

U petak, 29. svibnja, na glavnoj, open air pozornici nastupit će Hladno pivo, Psihomodo pop, Frenkie feat. Sassja, Gretta, Pasi, Sillycons i headliner toga dana te ujedno i cijeloga festivala, SIGMA. Londonski drum and bass dvojac koji, kako je istaknuto, ove godine nastupa na gotovo svim većim festivalima u regiji, ali se samo na SDF-u može vidjeti i čuti besplatno, proslavio se hitovima Nobody to Love i Changing te njima doslovno poharao top ljestvice. Uz glavni program, petak će upotpuniti i KBS WareHouse Floor na kojem će najizdržljivije zabavljati Filip Motovunski i Balkan Kolektiv Crew.

Subota, 30. svibnja, vraća sjećanja na prošlogodišnje izdanje jer će se ponovno u ulozi headlinera  na glavnoj pozornici pojaviti S.A.R.S. Domaće će boje uz Kraj programa braniti i uvijek inspirativan LET 3, a čut ćemo i dubrovački Silente, zagrebački Gatuzo, The Prodigy Real Tribute Band, ali i toliko čekani Pips, Chips & Videoclips! Opasno će se plesati i na KBS WareHouse Flooru jer nas tamo očekuju Aril Brikha i Alexander Kowalski, oba u live izdanju.

Foto: Press

Foto: Press

Slogan je ovogodišnjega festivala „music. arts. activity.“, a vizualno ga zastupa mehanička hobotnica. Razlog je poprilično jednostavan – SDF objedinjuje street art aktivnosti, tjedan koji kulminira dvodnevnim koncertom nazvan je Culture Weekom, a tu je i sportska komponenta u obliku ChikaZ Fit Festa koja objedinjuje ples, rekreaciju i zabavu. Ipak, nije na odmet imati na umu i kako hobotnica u potragu za hranom kreće tek kada padne noć, a slično vrijeme odabiru i studenti u potrazi za dobrom zabavom, posebno posljednjega vikenda u svibnju.

Raznolik, bogat i jedinstven festival čeka još samo objavu lokacije i valove posjetitelja koji će zadnje svibanjske dane provesti u Gradu koji teče. Za one koji ne mogu doći jer nemaju što odjenuti pobrinuo se kreativni Riječanin Juraj Zigman i osmislio prigodne majice. Dakle, prepreka nema! Vidimo se na šestom Student Day Festivalu 29. i 30. svibnja u Rijeci!

(Visited 162 times, 1 visits today)

Komentari