Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Psy srušio YouTube – rekordi se nastavljaju obarati

03.12.2014. Tin Đudajek
Foto: facebook.com/officialpsy

Foto: facebook.com/officialpsy

Dugo se pričalo i tražilo kandidata koji bi na najvećoj interenetskoj arhivi videozapisa na svijetu, YouTubeu, mogao preći nikada prije dosegnutu brojku od milijardu pogleda. Pričalo se i nagađalo kako bi prvi mogao biti Justin Bieber ili Nicki Minaj, ali svi su ostali u šoku kada je mali Južnokoreanac izdao pjesmu s kojom je oborio sve rekorde i ostao zapisan kao prvi čovjek na svijetu kojemu je pošlo za rukom preći famoznu brojku od jedne miljarde pogleda na jednom video zapisu. Svi su čuli za pjevača pod pseudonimom Psy, a sumnjam da postoji osoba koja nikada nije čula njegov Gangnam Style

No, Psy se nije zaustavio samo na prvoj miljardi pogleda već je prešao i drugu, a time ujedno i napravio veliki problem YouTubeu. Naime, Youtube je (bar do sada) radio na 32-bitnom sustavu koji je na jednom videozapisu omogućavao svega 2 147 483 647 pogleda. Kada je Gangnam Style prije koji dan prešao tu brojku, YouTube se jednostavno srušio. Ipak, brzo se reagiralo i YouTube je već za par minuta bio ponovo na nogama. Kako su kasnije objasnili, stranica se srušila zbog spomenutog problema za koji nikada nisu očekivali da bi se mogao desiti te su stoga odlučili nadograditi sustav na 64-bitni koji omogućava duplo više pregleda na jednom videozapisu, s nadom da Psy ovu brojku ipak neće doseći. Za kraj odlučujem staviti drugu Psyovu pjesmu u strahu da se YouTube opet ne slomi.

(Visited 86 times, 1 visits today)

Komentari